Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Intervju med Anton Hansson

15 JUN 2017 17:12
Eurocup gick i år i Lublin och Anton Hansson var där och tog två fina medaljer. Vi fick möjlighet att intervjua en trött och glad Anton vid hemkomsten.
  • Uppdaterad: 15 JUN 2017 17:26

Eurocup gick i år i Lublin och Anton Hansson var där och tog brons i tul, och silver i sparring. Vi fick möjligheten att träffa honom efter hemkomsten för en kort intervju.

Kärra TKD: Brons i tul. Hur kändes det?
Anton: Det var kul! I EM för några veckor sedan stämde det inte och jag ville gärna visa mig själv och andra att jag kan bättre. Motståndet var bra med flera mycket duktiga utövare på plats.

Kärra TKD: Var det samma upplägg som på EM: att man får två lottade tul?
Anton: Det var ett tul per match, lottat från de tre högsta, fram till semifinalen, då det blev två tul. För min del innebar det att jag fick göra JUCHE tre gånger så det var rätt jobbigt.

Kärra TKD: Silver i sparring -78 kg seniorer! Känner du dig etablerad bland seniorer nu?
Anton: Ja, det kändes mycket bättre nu än i Bulgarien. Nu fick jag ut mycket av det jag tränat på och kände mig mer avslappnad.

Kärra TKD: Vilka motståndare hade du?
Anton: En polack första matchen. Rutinerad men jag kunde utnyttja mina sparkar och snabbhet.

Andra matchen fick jag en lång kille från Vitryssland. Han är duktig på att sparka så jag satsade på att dyka in med slag och sparka sidsparkar. Det sparade en del kraft som jag skulle behöva i semifinalen.

Tredje matchen, semifinalen, gick mot en polack. Det blev en tät och hård match där jag fick variera min sparring mycket. Det var jobbigt så jag är glad för varje intervallpass jag kört under vintern och våren.

I finalen valdes min match tillsammans med tre andra till galan. Återigen var det en polsk motståndare. Jag försökte leda med min sidspark men han lyckades kontra på den några gånger. Jag tycker jag gjorde en bra match och fick bra rutin av att gå finalgala men han vann rättvist.

 

Skribent: Kärra Taekwon-Do

idrottslyftet

logga_idrottens_bingo

raddabarnen

Min friskvård 

Postadress:
Kärra TKD Klubb - Taekwondo
Peter Svensson, Travarevägen 10
42543 Hisings Kärra

Besöksadress:
Kärraskolans gymnastiksal, Klockarevägen 3
42530 Hisings Kärra

Kontakt:
Tel: 0709392016
E-post: This is a mailto link

Se all info