SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Taekwon-Do är en allsidig sport som utvecklar kondition, smidighet, styrka, balans och kroppskontroll. Det är en effektiv självförsvarskonst som passar alla, oavsett kön, ålder och fysik.
Samtidigt som man märker av en fysisk utveckling så sker ofta en mental mognad och ett ökat självförtroende som brukar forma ens personlighet och utstrålning. De som tränat länge upplevs ofta som stabila i sitt sätt och uppträdande. För många så blir träningen en livsstil.
Instruktörens främsta uppgift på nybörjarpassen är att:
  • Bättra på din fysik utifrån din egna nivå.
  • Gradvis öka din flexibilitet och smidighet.
  • Bygga upp dina tekniker från grunden.
Med våra erfarna instruktörer kan vi hjälpa dig att nå ditt mål, vare sig du vill satsa på svart bälte, förbättrad kondition, styrka eller smidighet. Dyk bara upp på träningen så tar vi hand om resten!
 

Måste man vara vig och vältränad för att börja på Taekwon-Do?

Nej, man behöver inte vara vig eller ha någon fysisk kapacitet för att börja träna Taekwon-Do, utan träningen är upplagd för att bygga upp kondition, styrka och vighet efterhand. 
 

Vad har man på sig, och vilken utrustning behövs?

 I Taekwon-Do använder man sig av en träningsdräkt (Do-bok) som är gjord för att bibehålla rörligheten och klara av många tvättar. Den första terminen innan man graderat sig, tränar man barfota i en vanlig t-shirt och ett par shorts eller andra träningsbyxor. Efter hand är det bra om man införskaffar sig fotskydd, handskar och suspensoar.
 

Hur tränar man?

 Våra träningspass varar i ca 1,5 timme för vuxna och 1 timma för barn och inleds alltid med en ordentlig uppvärmning. Därefter börjar Taekwon-Do träningen, som skiljer sig beroende i vilken grupp man går i. Men det som brukar ingå i ett träningspass är grundtekniker, rörelsemönster (tul), mittsträning, kampträning (sparring) och självförsvar.
 

När kan man börja träna?

Alla våra barngrupper är fulla, och vi kan inte ta emot mer nybörjare denna termin. Är ert barn intresserad av att börja träna kan ni sätta upp er på kölista inför nästa termin. Vi har fortfarande några platser kvar i nybörjargruppen för vuxna och ungdomar.

 

Anmälan

Ansökan om plats och medlemsskap gör du här.

 

Vad kostar det?

Du hittar information om medlems- och terminsavgift här.


Får man komma förbi och titta?

Självfallet är det bara att komma förbi träningslokalern någon gång då det är träning.
 

Hur gammal måste man vara för att få börja träna? (som yngst)

4-7 år för att börja i TKD Tigers.
8-12 år, barngruppen.
13 år och äldre, ungdoms- och vuxengruppen.